Категорії розділу

Міні-чат

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:16

Головна » 2011 » Жовтень » 3 » Презентції
14:50
Презентції

Урожайним видався нинішній рік для кіровоградської письменниці Ольги Полевіної: дві книги прози! Презентація «Повести о людях и о себе» та повісті «Круиз по Стиксу» в обласній бібліотеці для юнацтва викликала неабиякий інтерес. Інтрига полягала в тому, що в першому творі багато хто з присутніх міг прочитати й про себе. Письменниця зуміла передати непросту нашу добу, формування творчого містечкового середовища, принципові й комічні стосунки вгадуваних героїв цікаво, лірично, художньо.

Емоційну хвилю викликало обговорення третьої поетичної книги Юхима Авруцького «Народ мой». Нині автор мешкає в Дортмунді (Німеччина). Але видавати книги приїжджає в своє рідне місто, де народився, здобув вищу освіту, пройшов трудовий шлях від фрезерувальника до начальника конструкторського бюро. Як літератор перші вірші опублікував на початку п’ятдесятих, а тепер Муза знову повернулась до нього. І небезуспішно: за першу свою поетичну книгу 70-річний поет був удостоєний літературної премії імені Леоніда Вишеславського. Один із активних учасників відродження єврейської культури в роки горбачовської перебудови, Юхим Авруцький і нині вірний темі – художньо досліджує й утверджує геній свого народу. Часом із надмірною пристрастю. Що й викликало емоційну хвилю під час недавньої презентації в обласній науковій бібліотеці ім.Д.Чижевського.

«Під віями ночі» – назва книги молодої поетеси, яка презентувалась в рамках чергового засідання студії обласного літературного обєднання «Степ». «Відчуваю, що поетичне слово Юлії Гладир – з тих глибин і тих зірких бачень, які втримають зорю на творчих небесах ще довго й довго» – так представляє творчість молодої поетеси редактор Віктор Погрібний.

«Степ», «Антураж А»,  «Центрально-Українське видавництво» – три видавництва. Три автори. Три меценати. Три вересневі презентації. Немало, якщо зважати на умови, що обласна влада впритул не бачить письменників краю, а бюджетні кошти використовує переважно для своїх піар кампаній: наприклад, торік напівправдива книга про Велику Вітчизняну війну небаченим для нинішніх часів тиражем (шість тисяч примірників) обійшлась громаді у чверть мільйона гривень.

Переглядів: 1189 | Додав: literary | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
зв'язок з нами - literarylifekirovohrad@gmail.com  Літературний сайт Рукопис літературна Україна Студія Микола Джеря   Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-виданняУкраїнські традиціїУкраїнська книга Просвіта Голод