Категорії розділу

Міні-чат

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 18:24

Головна » 2015 » Червень » 17 » НА КІРОВОГРАДЩИНІ НОВИЙ ОЧІЛЬНИК СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ
09:54
НА КІРОВОГРАДЩИНІ НОВИЙ ОЧІЛЬНИК СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ

НА КІРОВОГРАДЩИНІ НОВИЙ ОЧІЛЬНИК СПІЛКИ ПИСЬМЕННИКІВ

16 червня в приміщенні обласної бібліотеки імені  .Бойченка відбулися звітно-виборні збори Кіровоградської обласної спілки письменників.

Основним питанням порядку денного заходу було обрання нового керівника спілки  та складу ревізійної комісії організації.

Почесним гостем заходу став голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Коментуючи свій приїзд до Кіровограда, голова Нацспілки зазначив, що звітно-виборні збори проходять у багатьох областях України. Нещодавно такі заходи відбулися в Луцьку, Івано-Франківську, Львові, Полтаві та Дніпропетровську. Кіровоградська спілка, за його словами, одна з найменших по кількості її членів (27 осіб), проте кількістю всесвітньо відомих корифеїв і визначних постатей наша область може пишатися.

Очолювати спілку письменників, за словами Михайла Сидоржевського, має людина креативна, сучасна і працьовита.

"Ми всі шануємо Василя Бондаря як письменника, як керівника, і шість термінів на цій посаді цьому підтвердження. Але нам треба рухатися вперед, обирати нових керівників, сучасних, гнучких і тих, хто хоче працювати і розвивати потрібну справу. Роботи дуже багато. І в контексті області, і в контексті всеукраїнському. Тож це має бути людина з якою комфортно працюватиметься, людина авторитетна та шанована", - відмітив голова Нацспілки.

Заслухавши детальний звіт, роботу попереднього керівника спілки Василя Бондаря більшістю голосів присутні визнали задовільною. А після висунення та обговорення кандидатур, шляхом таємного голосування головою обласної спілки письменників обрали відомого кіровоградського поета  Олександра Косенка. Іншим кандидатом на цю посаду була письменниця Антоніна Царук.

В коментарі "РК", Михайло Сидоржевський зазначив, що в цьому році на функціонування обласної спілки виділено 250 тисяч гривень. Ці кошти Михайло Олексійович вважає доцільним витратити на видавництво книг з військово-патріотичної тематики.

Довідка:

Олександр Іванович Косенко – талановитий український поет, дуже сучасний як за стилем, так і за вимогливістю до художнього письма.

Член бюро Кіровоградського літературного об’єднання «Степ», переможець літературного конкурсу літоб’єднання «Сокіл степів» 2009 року.

Народився Олександр Іванович 13 квітня 1957 року в селі Доніно-Кам’янка Знам’янського району на Кіровоградщині.

У 1986 році з відзнакою закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (нині Кіровоградський національний технічний університет) за фахом «Будівельні, шляхові машини та обладнання». У 1986 році пройшов курси підвищення кваліфікації у Республіканському навчальному комбінаті Міністерства автотранспорту УРСР та отримав кваліфікацію «викладач автосправи». У 1989 році закінчив інститут підвищення кваліфікації при заводі КамАЗ. У 2004 році пройшов навчання в Центрі післядипломної освіти Міністерства агрополітики.

У 2006 році отримав диплом Кіровоградського інституту комерції за фахом «Приватне підприємництво». Присвятив себе викладацькій роботі.

Працювати розпочав у 1974 році в Кіровоградському телевізійному центрі на посадах підсобного робітника та електромеханіка. Згодом працював на різних посадах: у Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування (нині Кіровоградський Національний технічний університет), у Кіровоградському облавтоучкомбінаті (зараз Кіровоградський державний обласний навчально-курсовий комбінат).

З 2002 року працював заступником директора з навчально-виробничої роботи Кіровоградського обласного навчально-курсового комбінату «Аграрник», котрий має понад півтора десятки філіалів у районах області. У 2003 році був призначений директором цього навчального закладу.

Із 2005 року – приватний підприємець – директор ПП «Кіровоградська школа водійської майстерності».

В цей же період за сумісництвом виконував обов’язки заступника генерального директора ВАТ «Кіровоградавто» та директора ПП «АЛЬФА-АВТОТРАНС».

Плідно співпрацює з органами ДАІ у сфері надання консультацій, за що його ім’я внесено до Почесної книги «10 років ДАІ України». Неодноразово нагороджувався Почесними грамотами різних рівнів за професійну діяльність.

Віршувати розпочав з раннього дитинства. Друкується з 1988 року, переважно в обласній періодиці та колективних збірках: в газетах «Серп і молот», «Кіровоградська правда», «Молодий комунар», «Україна-центр», «Народне слово», «Вечірня газета», «Ровесник» (Тернопіль), журналах «Поріг», «Степ», «Вежа», «Дзвін» та збірниках «Євшан», «Золоте поле» та ін.

На вірші Олександра Косенка написано чимало ліричних пісень. Його поезії часто звучать на радіо й телебаченні.

Написав книги: «На сьомий день» та «Гартування води». 

Активно співпрацьовує з часописами , як в Україні , так і за її межами. 

Одружений, має доньку.

«Рідний Кіровоград»

 
Переглядів: 920 | Додав: mayboro | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
зв'язок з нами - literarylifekirovohrad@gmail.com  Літературний сайт Рукопис літературна Україна Студія Микола Джеря   Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-виданняУкраїнські традиціїУкраїнська книга Просвіта Голод